Scena

16.10.2013. 20:00

(M)adam i (Š)eva pred vratima Pakla

Predstava održana u sklopu Kazališne Jeseni u kojoj nastupaju Zlatan Zuhrić Zuhra, Vesna Ravenšćak i Jasna Jozić.

Mjesto održavanja: Dom prosvjete Selce

Nova komedija Lane Bitenc donosi nam vijesti s prve crte bojišnice: kakvo je ratno stanje u krevetu, radno stanje u kuhinji te koje žrtve i gubitke (ne) podnose zaraćene strane. Dođite, pogledajte, navijajte i umrite! (Od smijeha, naravno.)

Komedija (m)ADAM i (š)EVA PRED VRATIMA PAKLA nastala je prema motivima legendarne Kishonove knjige "Kod kuće je najgore”. "Jeste li zadovoljni? Zadovoljeni? Ili brakom zadavljeni?” - pita psihijatrica Ljilja Pandža von Zečić (Jasna Jozić) publiku, predstavljajući im kroz šest lekcija tipične muško-ženske odnose. Ali, dajući im rješenja i savjete.

Kroz 22 karaktera provlače se klišeji poput: on (Zuhra) je mamin sin, a žena (Vesna Ravenšćak) rospija mrzi njegovu mamu - svekrvu. Zatim problem oko seksa u trećoj životnoj dobi, a ona je stara i izmučena nakon 35 godina braka. Ili je on hipohondar, a nju ne zanima nakon tri godine braka je li on dobro ili ne. Ili pak supruga, koja je toliko zauzeta sama sobom da ne vidi kako joj muž sjedi kod kuće s dvije slomljene noge. A sve je to projekcija psihijatrice Ljilje, odnosno njezine frustracije. Bračne situacije koje će vas nasmijati do suza podcrtane su Huljićevom glazbom (Minus i plus, Razmažena…), ali za ravnotežu glazbenog izričaja tu je psihijatrica Ljilja, koja je opčinjena glazbom Ane Rucner.

Povratak